ale cărților

MID YEAR BOOK FREAK OUT TAG – 2018

 • Cea mai bună carte citită până în momentul acesta al anului.

Hmm… o să aleg „The Maze Runner” de James Dashner. Cu toate că văzusem al treilea film și aflasem cum se termină toată treaba, primul volum mi-a plăcut atât de mult încât nu l-am putut lăsa din mâini!!! Și da, am văzut al treilea film fără să le văd pe primele două sau să citesc vreun volum din serie – living my best life (nope).

 • Cea mai bună continuare pe care ai citit-o până în momentul acesta al anului.

Al doilea și al treilea volum din seria „Ultimul avanpost” de Lavinia Călina. Îmi amintesc cum tot amânam să citesc primul volum (din motive necunoscute), iar apoi am luat decizia să-l citesc „acum sau niciodată” și încă este una dintre cărțile mele preferate. Dacă mai este nevoie să menționez: recomand!

 • O nouă apariție pe care nu ai citit-o încă, dar pe care vrei să o citești.

„Călărețul de aramă” de Paullina Simons. Am pus ochii pe cartea aceasta acum câțiva ani, după ce am văzut-o în mediul booktube și îmi doream din tot sufletul să apară și la o editură din România. Din fericire, dorința mi-a fost îndeplinită de curând, când cartea a fost publicată la editura Epica. 😀

 • Cea mai așteptată apariție ce va avea loc în următoarea jumătate a anului.

Nu pot să aleg între „Poison Study” de Maria V. Snyder (apare în toamnă la editura Leda Edge) și „Stillhouse Lake” de Rachel Caine (apare în toamnă la editura Herg Benet).

 • Cartea care te-a dezamăgit cel mai tare.

„Orașul oaselor” de Cassandra Clare. Ca să fie și mai clar, m-a dezamăgit atât de tare încât nu am putut să o termin de citit. Nu aveam așteptări uriașe, dar mi s-a părut incredibil de plictisitoare, iar personajele parcă erau lipsite de personalitate și incapabile de reacții cât de cât realiste. O să citesc și „Dispozitive infernale”, majoritatea spunând că le-a plăcut mai mult această serie în comparație cu „Instrumente mortale”. Dacă este tot un eșec, voi accepta concluzia că tanti Cassandra nu este pe gustul meu.

 • Cartea care te-a surprins cel mai tare.

„Tu” de Caroline Kepnes. Nu sunt sigură dacă este vorba despre o surprindere pozitivă sau nu, dar finalul acestei cărți m-a făcut să-mi doresc să nu fi citit eu bine. Din câte am văzut apoi, există o continuare a cărții, ceea ce înseamnă că finalul pe care mi-l doream eu nu putea să existe dacă se dorea o continuare, dar tot e frustrant!

 • Un nou scriitor favorit (scriitor debutant sau doar nou pentru tine).

O scriitoare nouă pentru mine a fost Svetlana Aleksievici. Am citit cartea „Războiul nu are chip de femeie” și mi-am promis că nu va fi singura carte pe care o voi citi de la această autoare.

 • Cel mai nou crush ficțional.

Poate îl voi întâlni în următoarea jumătate a anului. 😉

 • O carte care te-a făcut să plângi.

„Lumina pe care am pierdut-o” de Jill Santopolo – inimioară încă frântă.

 • O carte care te-a făcut fericit(ă).

„Antidepresiv” de Ioana Duda. Cartea asta te trece printr-o mulțime de stări și multe dintre ele conțin zâmbete și râsete (unele mai discrete, unele mai cu dureri de burtă).

 • Cartea preferată ce a fost transformată într-un film pe care l-ai urmărit anul acesta.

Nu am un răspuns…

 • Recenzia preferată scrisă de tine anul acesta.

„Curajul în sălbăticie” de Brené Brown, „Mari mituri despre relațiile intime” de Matthew D. Johnson și „Înțelepciunea furiilor noastre” de Marc Pistorio. 😀

 • Cea mai frumoasă carte pe care ai cumpărat-o sau primit-o anul acesta.

„Mica enciclopedie Hygge” de Meik Wiking – abia aștept să vină toamna și să o pot citi (mi se pare că toamna e cea mai bună perioadă pentru feeling-ul pe care mi l-a dat răsfoitul cărții).

 • Ce cărți trebuie să citești până la finalul anului.

Dacă spun „multe”, se pune? 🙂

Un gând despre „MID YEAR BOOK FREAK OUT TAG – 2018

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s